28 Kasım 2008 Cuma

26 Kasım 2008 Çarşamba

Bazen mesai coook uzun suruyor!


“Acil Çıkış” @ Outlet

“Acil Çıkış”

İstanbul güncel sanat ortamına yeni bir soluk kazandırmayı, varolan yapıyı dönüştürmeyi ve girişimleriyle hissedilir bir boşluğu doldurmayı hedefleyen Outlet//İhraç Fazlası Sanat, ikinci sergisini 2 Aralık’ta açıyor! Outlet, rutin sanat ortamına hareketlilik getirmeyi amaçlıyor ve bir acil çıkış kapısı aralıyor!

Outlet; yeni yapıtlarıyla “ev içi durumlar”a odaklanan, 6 sanatçının “Acil Çıkış” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Gökçe Süvari (İzmir), Tufan Baltalar (İzmir), Necla Rüzgar (Ankara), Ferhat Özgür (Ankara), Nilbar Güreş (Viyana) ve Outlet Proje Alanı’nda Nevin Aladağ (Berlin)’ın çalışmaları izleyiciyle buluşuyor.

Acil Çıkış sergisi, farklı kuşak ve şehirlerden 6 sanatçının çalışmalarını yanyana getiriyor. Birbirlerini farkında olarak/olmadan ortak bir duygu-düşünce durumunu farklı biçimlerde üzerlerinde taşıyan/ifade eden yapıtlarda kullanılan incecik-hassas malzemeler anlatılanların ağırlığı ile doluyor. Bildiğimizi sandığımız şeyler, bilmedikleşiyor.

Sanatçılar, muhafazakarlığı yeniden üretmek yerine, bu toplumsal yargıları yok saymayı tercih ediyorlar. Bıçak sırtındaki toplumsal roller kadar, hiç görünmeden tekrar tekrar üretilen, anneden kızına geçen “güzellik” bilgileri de açığa çıkıyor. İronik bir bakışla, eviçi kadın etkinliği bir spor türü olarak tanımlanabiliyor. Ya da politik gündeme gönderme yapan “kuşku” bir anda gündelik ilişkilerin içine sızıyor. Öte tarafta ise, şehre karşı, akışa karşı, ritmin dışarıdanlığına karşı bir kendilik, bir yanyanalık savunusu görünür oluyor.

Sanatın gündemini takip etmek isteyenlerin yeni adresi Outlet; Canan Pak, AYK, MAS Matbaası, BenQ, The Point Otel, Beck’s, Coca Cola, Netcopy Center ve Derin Design’ın sponsorluğuyla Azra Tüzünoğlu tarafından yürütülmektedir

“Acil Çıkış” 2 Aralık 2008’den 17 Ocak 2009’a dek Salı’dan Cumartesi’ye 10:00-18:30 arasında görülebilir.

OUTLET HAKKINDA
Outlet, sosyal ve kültürel adaletsizliğin bunca derinleştiği bir ortam/zamanda, lüks olarak görülen sanatı, kitlelerle buluşturma girişimidir. Outlet; müzeler, enstitüler, banka galerileri, kurumlar arasında giderek sıkışan sanat ortamı için bir nefes alma alanı yaratmayı ve yenilikçi, risk alabilen projeler gerçekleştirmeyi hedefler.
Outlet’in ikinci sergisine verdiği isim tam da bu hedefe gönderme yapmaktadır. Outlet yaptığı sergiler ve gerçekleştirdiği projelerle İstanbul güncel sanat ortamının da ‘acil çıkış’ı olmaya adaydır.

Outlet Proje Alanı: Sanatçıların özgün/farklı çalışmalarına ev sahipliği yapmak, yeni projeler üretmeyi desteklemek amacını taşır. Türkiye’den ve dünyadan sanatçıların davet edilmesi ve/ya başvurularla şekillenen proje alanı; Outlet’te aynı anda birbiriyle ilintili farklı sergiler görmeyi mümkün kılar.


OUTLET// İhraç Fazlası Sanat
Boğazkesen Cad. Kadirler Yokuşu No:69
Tophane-Istanbul
0212 245 55 05
www.outlet-istanbul.org
http://outlet-istanbul.blogspot.com

ACIL CIKIS//EMERGENCY EXIT

En Populer 5 Mekan//Timeout

Santralistanbul
İstanbul Modern
Pera Müzesi
Outlet- İhraç Fazlası Sanat
Mustafa Kemal Merkezi - MKM

16 Kasım 2008 Pazar

15 Kasım 2008 Cumartesi

13 Kasım 2008 Perşembe

7 Kasım 2008 Cuma