27 Mayıs 2009 Çarşamba

biri bu durumu açıklasın!!!

7 Haziran’da sanat dünyasının kalbi Venedik’te atacak biliyorsunuz. 53. Venedik Bienali’nde Türkiye’yi ‘Lapses’ başlıklı proje temsil edecek. Serginin küratörü Başak Şenova. Sanatçılar ise Banu Cennetoğlu ve Ahmet Öğüt.
Venedik Bienali’ndeki Türkiye pavyonunun sponsorluğunu Garanti Bankası üstleniyordu. Ancak bu yıl vazgeçtiler. Sergiyi koordine eden İstanbul Kültür Sanat Vakfı çok kapı çaldı ancak ana sponsor bulamadı. “Dışişleri Bakanlığı’nın himayeleri” dışında başka sponsor adı yok ortada.
Bu arada geçen hafta Orta Asya Pavyonu’nun açılış davetiyesi elime geçti. Beral Madra bu yılki Venedik Bienali’nde Orta Asya Ülkeleri Pavyonu’nun küratörlüğünü yapıyor. Bu gerçekten gurur verici bir durum.
Ancak davetiyenin içindeki bir ibare dikkatimi çekti. 4 Haziran’da Palazzo Molin’deki açılış resepsiyonunun sponsorluğunu İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı üstlenmiş.
Beral Madra bu ajansta Görsel Sanatlar Yöneticisi. Yani Sayın Madra 2010 fonlarından kendisinin küratörlüğünü yaptığı bir projeye para çıkartmış.
2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti’yle Venedik Bienali’ndeki Orta Asya Pavyonu’nun nasıl bir ilişkisi var?
Hele sponsoru olmayan Türkiye Pavyonu dururken 2010 yetkililerinin neden Orta Asya pavyonunu desteklediklerini anlayamadım.
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı 2010 Ajansı’ndaki istifa depreminin ardından yaptığı basın toplantısında kurullarda görev alan kişilerin projelerine para verilmeyeceğini söylemişti.
Demek ki basın toplantısı süresince geçerliymiş bu durum.

Hiç yorum yok: