5 Ekim 2010 Salı

HAMRA ABBAS, ABRAAJ CAPİTAL ÖDÜLÜNÜ KAZANDI!!!



Outlet Sanat Galerisi sanatçılarından Hamra Abbas, dünyanın en büyük sanat ödüllerinden biri olarak kabul edilen Abraaj Capital Sanat Ödülü’nü kazandı!

Hamra Abbas, koleksiyonerler, müze yöneticileri, uluslararası küratörlerin yer aldığı kalabalık bir törenle ödülünü aldı.

Yüzlerce başvuru arasından, Abraaj Capital Ödülü’nün 3. edisyonuna seçilen Hamra Abbas, önümüzdeki 6 ay boyunca çalışmasını gerçekleştirmek için çalışacak.

Her yıl, Orta Doğu, Kuzey ve Güney Afrika’da yaşayan sanatçılara verilen Abraaj Capital Ödülü, alanlarında sivrilen, gelecek vadeden yeni sanatçılara & projelere veriliyor. Projenin, küratör ve sanatçının ortak çalışmasıyla üretilmesi bekleniyor. Ödül kapsamında proje, Dubai Sanat Fuarı’nda gösterim şansı da buluyor. Dünyanın bu en cömert ödülü toplam 1 milyon dolar değerinde.

Abraaj Capital ödülü için, Birmingham’da (İngiltere) yer alan Pugin Ghardman & Powell Ltd (1838 yılında kurulmuş, 19.yy boyunca İngiltere’de cam ticaretinin önemli/ilk sanayicilerinden olmuş. Londra Parlamentosu, Westminster Abbey, St Chad’s Katedrali, St Andrew katedrali gibi mekanların kurulumunu yapmış.) ile camdan bir anıt/karanlık oda inşa edecek ve bu çalışma ilk kez Art Dubai’de gösterilecek.


2010 Abraaj Capital Ödülünü kazanan sanatçılar:

Hamra Abbas
Jannanne Al-Ani
Shezad Dawood
Naadia Kaabi-Linke
Timo Nasseri
Misafir Küratör: Sharmini Pereira

Hiç yorum yok: