5 Şubat 2009 Perşembe

Yaratıcı Yıkım//Aktuel'de

İstanbul'da Yıkım Var!

İstanbul'un her geçen gün silikleşen güncel sanat ortamına ufak da olsa yeni bir nefes getirmeyi kafaya takan sanat oluşumu "Outlet İhraç Fazlası Sanat", aynı durumu kafaya takmış altı sanatçının "Yaratıcı Yıkım" adını verdikleri sergisine ev sahipliği yaparak ilk icraatına başlıyor.
Seçil Alkış (İzmir), Osman Bozkurt (İstanbul), Elmas Deniz (İstanbul), Hakan Kırdar (İzmir), Nejat Satı (İzmir) ve Şener Özmen (Diyarbakır) gibi genç sanatçılar fotoğraf, desen, resim ve videolarını izleyiciyle buluşturuyor. "Bu adamlar kim ki?" diye iç geçiren okuyucuya hemen bir alt yazı geçelim: Bu adamlar kenti bir araç olarak değil, meselenin tam da özü olarak görüyor. Demokrasi ve kent ilişkisini kurcalayan farklı üretimler gerçekleştiriyor. Fotoğraf, performans, heykel ve filmleriyle bugünün sosyo-politik ve kültürel arızalarına el atarak sokakta alışıldıkça görünmez hâle gelen çelişki ve çatışmaları görünür hâle getiriyorlar. Nereden biliyoruz? Sergi 3 Şubat'ta açıldı sevgili okuyucu, ama 14 Mart'a kadar
Tophane'nin, Kadiriler Yokuşu'ndan aşağıya kendinizi salıp no 69'un önünde durursanız bu "yaratıcı yıkımı" görme, şahit olma şansınız olacak. www.outletistanbul.org'u tıklamak ön hazırlık için yeterli.
Tel: (0212) 245 55 05

Hiç yorum yok: