23 Nisan 2011 Cumartesi

Burak Delier@Cite Des Arts(Paris)

Cité Internationale des Arts Türkiye Atölyesi Seçici Kurulu, Mayıs-Ağustos 2011 döneminde misafir sanatçı programına katılacak sanatçıyı belirledi. 2011 yılında Cité des Arts'ın ikinci konuğu Burak Delier oldu.
Mayıs-Ağustos 2011 döneminin konuğu olan Burak Delier, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde lisans, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde de Sanat ve Tasarım programında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. İstanbul'da yaşayan ve çalışmalarına burada devam eden Burak Delier'in eserleri, 10. İstanbul Bienali'nin yanı sıra Almanya, İtalya, Yunanistan, Tayvan, Fransa ve Lübnan'da sergilendi.
Fransa'da Türkiye Mevsimi Görsel Sanatlar Koordinatörü Çelenk Bafra ile mevsim kapsamında "Entre-Deux" başlıklı bir sergiye imza atan SİMİT Derneği Başkanı Banu Dicle'nin geliştirdiği "Türkiye Atölyesi" kapsamında yirmi yıl boyunca Türkiye'den sanatçılar, Cité des Arts'ta kendilerine tahsis edilen atölyede yaşama, üretme, özel atölyelerden yararlanma ve yapıtlarını sergileme fırsatı buluyor. Cité des Arts'ın 4. katında yer alan 40 metrekarelik stüdyo, iki kişilik yatak odası, mutfak, banyo, sanatçı malzemeleri için mini depo ve atölyeden oluşuyor.
2019 yılına dek kesintisiz devam edecek misafir sanatçı programından yararlanacak sanatçılar, 7 kişilik seçici kurul tarafından belirleniyor. Misafir sanatçı programına davet edilecek sanatçıların seçimi, İKSV Yurtdışı Projeler bölümü koordinasyonunda, açık çağrı sistemiyle yapılıyor. Gelen başvurular arasından, her yıl 3 sanatçı, Ocak-Nisan, Mayıs-Ağustos, Eylül-Aralık olmak üzere 4 aylık dönemlerde misafir sanatçı seçiliyor. Yılda 3 kez yapılacak açık çağrı sonucunda seçilen sanatçılar, İKSV web sitesinden duyuruluyor.
Eylül-Aralık 2011 dönemi misafir sanatçı programına katılım için başvuru tarihleri daha sonra açıklanacak. Programa daha önce başvuru yapmış sanatçılar, yeniden başvuruda bulunabilecekler. Başvuru süreciyle ilgili ayrıntılar için İKSV web sitesini takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: